Strategie małych i średnich przedsiębiorstw - Mazur-Łukomska, Karolina (Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 1999)
W pracy przedstawiono definicje małych i średnich przedsiębiorstw oraz charakterystykę struktur organizacji. Wykazano, że nieodpowiednia strategia może być barierą rozwoju przedsiębiorstwa. Opracowano i przetestowano narzędzia identyfikacji i analizy strategii małych przedsiębiorstw. Przeanalizowano także relacje pomiędzy strategią a strukturą w małych i średnich przedsiębiorstwach.
Rozprawa doktorska: Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 1999, s.
Keywords: przedsiębiorstwo małe i średnie