Business Reengineering im Bankwesen mit besonderer Berücksichtigung des Einflusses der Verwendung offener Netze - Dziadkowiec, Grzegorz (Business reengineering w bankowości ze szczególnym uwzględnieniem wykorzystania otwartych sieci komputerowych, 1999)
Praca składa się z dwóch części. W pierwszej omówiono przemiany w sektorze bankowym, przedstawiono metodologię business reengineeringu oraz zaprezentowano otwarte sieci komputerowe i obszary ich zastosowania. W części drugiej opierając się na metodologii business reengineeringu stworzono model procesu obsługi klienta banku z wykorzystaniem technologii wideokonferencji w otwartej sieci komputerowej oraz przeprowadzono analizę modelu procesu pod względem wykonalności.
Rozprawa doktorska: Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 1999, s.
Autor nie wyraził zgody na upublicznienie rozprawy doktorskiej. Doktorat został zdigitalizowany i umieszczony w Bazie Wiedzy WIR. Udostępniany jest jednostanowiskowo po zalogowaniu w czytelni OIN Biblioteki Głównej Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, ul. Komandorska 118/120, bud. U). Serdecznie zapraszamy.
Keywords: bankowość; sieć komputerowa; wideokonferencja