Macroeconomic consequences of the oil economy in Libya - Abdussalam, Ahmed Omran (Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 2000)
Praca przedstawia związek dochodu narodowego brutto z rozwojem gospodarki i konsumpcją energii w Libii. W analizie powyższej relacji zostały zastosowane zwykłe techniki najmniejszej regresji oraz analiza logarytmiczna.
Rozprawa doktorska: Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 2000, s.
Autor nie wyraził zgody na upublicznienie rozprawy doktorskiej. Doktorat został zdigitalizowany i umieszczony w Bazie Wiedzy WIR. Udostępniany jest jednostanowiskowo po zalogowaniu w czytelni OIN Biblioteki Głównej Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, ul. Komandorska 118/120, bud. U). Serdecznie zapraszamy.
Keywords: Libia; rozwój ekonomiczny; gospodarka narodowa; ropa naftowa