Ocena mikrobiomu jelitowego oraz wybranych wyników produkcyjnychu świń przy zastosowaniu preparatu na bazie czosnku pospolitego (Allium sativum) i kultur bakterii probiotycznych - Satora Marta (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2021)
Przedstawione badania miały na celu ocenę mikrobiomu jelitowego orazwybranych parametrów produkcyjnych, w tym parametrów biochemicznychi morfologicznych krwi świń, przy zastosowaniu preparatu na bazie czosnku pospolitego (Allium sativum) oraz kultur bakterii probiotycznych (Enterococcus faecium, Lactobacillusrhamnosus i Lactobacillus fermentum) w żywieniu loch i prosiąt.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: mikrobiom; świnie; ekstrakt z czosnku; probiotyki; wyniki produkcyjne