Zastosowanie próbników pasywnych w długoterminowym monitoringu wody na różnych etapach uzdatniania - Pogorzelec, Marta (Application of passive samplers in long-term monitoring of water at different treatment stages, 2021)
W rozprawie podjęto temat możliwości wykorzystania urządzeń z membraną półprzepuszczalną do oceny jakości wody przeznaczonej do spożycia. Wykonano analizę WWA oraz pestycydów
Keywords: WWA; SPMD; toksyczność; genotoksyczność; uzdatnianie wody; pestycydy chloroorganiczne; Microtox; SOS-Chromotest; UMU-Chromotest