Warunki wzrostu i plonowanie jęczmienia jarego w różnych systemach uprawy - Giemza-Mikoda Magdalena (The growth conditions and yielding of spring barley under different tillage systems, 2021)
Celem podjętych badań było poznanie wpływu wprowadzenia do gleby międzyplonu ścierniskowego na zmiany w siedlisku pola uprawnego oraz produkcyjność jęczmienia jarego.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: jęczmień jary; międzyplon ścierniskowy; uprawa roli; nawożenie azotem; właściwości gleby; zachwaszczenie; plonowanie; efekt ekonomiczny