Wpływ wiosennego nawożenia różnymi formami azotu na rozwój i plonowanie rzepaku ozimego - Kałuża Martin (Effect of spring fertilization with various nitrogen forms on growth and yieldof winter rape, 2021)
W latach 2014–2017 na polach doświadczanych Instytutu Agroekologii i Produkcji Roślinnej w Pawłowicach, przeprowadzono dwuczynnikowe doświadczenie, założone w układzie „split-plot”, w którym badano wpływ różnych nawozów azotowych (saletra amonowa, mocznik, Alzon, UREAstabil) na wysokość i jakość plonu odmian rzepaku ozimego (Jimmy, SY Alister F1, SY Kolumb F1).
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: rzepak ozimy; odmiany; azot; inhibitory; plon nasion; jakość plonu