Wpływ użytkowania łąk trzęślicowych na zróżnicowaniegatunkowe roślin i grzybów mikroskopowych - Jacewski Brayan (The impact of Molinia meadow communities usage on the species diversityof plants and microscopic fungi, 2021)
Celem badań było przeprowadzenie analizy florystycznej fragmentów zbiorowisk trzęślicowych, ocena stanu sukcesji wtórnej oraz wpływu użytkowania łąk na różnorodność gatunkową roślin oraz grzybów mikroskopijnych, a także przeprowadzanie analiz zmian występowania mykobioty.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: łąki trzęślicowe; mykobiota; sukcesja wtórna