Analiza porównawcza serwisów internetowych wybranych hoteli w Polsce - Chmielarz, Witold; Szumski, Oskar (Comparative analysis of selected hotels websites in Poland, 2011)
Głównym celem niniejszego opracowania jest charakterystyka internetowych usług hotelowych w Polsce i identyfikacja najlepszego zestawu typowych cech serwisów hotelowych. Po krótkim wprowadzeniu dokonano najpierw charakterystyki tego rynku i usług hotelowych oraz określono założenia prowadzonego badania. Następnie przeprowadzono wielostronne analizy serwisów hotelowych i wyciągnięto wnioski z przeprowadzonego badania.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 212, s. 32-42
Keywords: hotelowe serwisy internetowe; usługi elektroniczne; turystyczne rynki elektroniczne; rynki elektroniczne; ocena jakości serwisów; hotel websites; electronic services; electronic tourist markets; quality assessment of websites