Architekci, malarze, fotografowie, muzycy i scenarzyści w internetowej działalności gospodarczej w Polsce - Jurga, Konrad (Architects, painters, musicians and screenwriters in the Internet business in Poland, 2011)
Publikacja dotyczy zagadnień związanych z funkcjonowaniem artystów: architektów, malarzy, muzyków i scenarzystów w Internecie. Szczegółowo opisuje serwisy, które swoją funkcjonalnością pomagają artystom w rozwoju, w głównej mierze poprzez promocję, oraz problemy, z jakimi najczęściej borykają się adepci sztuki w ramach pracy w sieci. Publikacja została podzielona na trzy części, z których pierwsza jest wstępem określającym podjęte zagadnienia, druga szczegółowo opisuje po kolei: architektów, malarzy oraz fotografów, którzy zostali połączeni w jednym dziale, oraz muzyków i scenarzystów. Trzecia część jest zakończeniem i podsumowaniem wniosków.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 212, s. 160-168
Keywords: portal wertykalny; artysta; internetowy rynek; scenarzyści; muzycy; vertical portal; artists; internet market; scriptwriters; screenwriters; musicians