Metodyka procesu wdrażania i utrzymywania oprogramowania na przykładzie Protetic4You - Leszczyńska, Maja; Bac, Maciej (Methods of implementation and maintenance of software on the example of Protetic4You, 2011)
W artykule zaprezentowano na przykładzie firmy 4-Tune IT i jej produktu Protetic4You dedykowanego dla pracowni protetycznych, przebieg procesu wdrożenia i utrzymania oprogramowania. Uwzględniono zwłaszcza aspekty związane z wirtualizacją tego procesu oraz analizą przesłanek, którymi kierował się producent, wybierając taką drogę realizacji procesów obsługi swoich klientów. Zostały one pokazane na tle globalnych tendencji rynkowych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 212, s. 235-245
Keywords: system informatyczny; proces wdrożenia; proces utrzymania; metodyka; wirtualizacja; information system; implementation process; maintenance process; virtualization