Analiza morfologiczna interakcji bioresorbowalnego stentu ze ścianą cewki moczowej królika - Skonieczna-Kurpiel Joanna (Morphological analysis of the bioresorbable stent interaction with the wall of the rabbit's urethra, 2022)
Celem pracy doktorskiej była analiza histologiczna i morfometryczna fizjologicznej orazpodrażnionej mechanicznie cewki moczowej, a następnie ocena wpływu biointegracji wprowadzonego implantu z otaczającymi tkankami, stopnia jego bioresorpcji oraz wpływu na strukturę całej ściany cewki moczowej królika NB.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: zwężenie cewki moczowej; królik; stenty bioresorbowalne