Logistyka misji kosmicznych na przykładzie misji na Księżyc - Kotomaj, Karolina (Logistics of space missions on the example of a mission to the Moon, 2022)
Celem niniejszego artykułu jest zaprezentowanie wyników badań dotyczących oceny i znaczenia logistyki w misjach kosmicznych ze szczególnym uwzględnieniem misji na Księżyc. Na potrzeby realizacji powyższego celu autorka przeprowadziła badania wśród pasjonatów eksploracji kosmosu, w tym również misji kosmicznych, a zarazem członków grup zajmujących się tą tematyką, chętnie dzielących się swoją wiedzą i spostrzeżeniami na portalu społecznościowym Facebook.
Trendy w logistyce / pod red. Anny Baranieckiej i Jakuba Marcinkowskiego. - Wrocław: Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego w Wrocławiu, 2022, s. 47-71