Determinanty popytu na produkty mleczarskie (na przykładzie województwa lubelskiego) - Komór, Agnieszka (The determinants of milk products demand (on the example of Lublin voivodeship), 2011)
Determinanty popytu stanowią o osiąganych przewagach konkurencyjnych oraz o pozycji konkurencyjnej podmiotów gospodarczych. Przedmiotem badań w niniejszej pracy są te czynniki wpływające na popyt na produkty mleczarskie, które związane są z lokalizacją przedsiębiorstw mleczarskich w województwie lubelskim. Stąd głównym przedmiotem analizy jest wpływ determinantów popytu na konkurencyjność ex Aten mleczarni na poziomie regionalnym.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 168; T. 1, s. 278-290
Keywords: determinanty popytu; przedsiębiorstwa mleczarskie; konkurencyjność; lokalizacja