Odpowiedzialny biznes (CSR) w ramach obszaru "społeczeństwo" - Ratajczak, Marcin (Corporate Social Responsibility within the Confines of Area of Society, 2011)
Zagadnienie społecznej odpowiedzialności biznesu (Corporate Social Responsibility - CSR) dotyka kwestii gospodarki, społeczeństwa i wartości, a także relacji z otoczeniem. Celem artykułu jest ukazanie podstawowych zagadnień związanych ze społeczną odpowiedzialnością przedsiębiorstw oraz rozważania na temat aktywności współczesnych firm w ramach odpowiedzialnego biznesu. W drugiej części opracowania zaprezentowane zostaną przykłady przedsiębiorstw z Polski wdrażających strategię CSR w odniesieniu do społeczeństwa.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 168; T. 2, s. 154-162
Keywords: odpowiedzialny biznes; przedsiębiorstwo; społeczeństwo; strategia CSR