Znaczenie czynników lokalizacji w rozwoju przedsiębiorstw - Szudra, Paweł (Importance of Factors in the Development of Business Location, 2011)
W artykule przedstawiono teorię wyboru lokalizacji przez przedsiębiorstwa, czynniki lokalizacji oraz znaczenie poszczególnych czynników lokalizacji w rozwoju przedsiębiorstw. Celem artykułu jest określenie znaczenia czynników lokalizacji działalności gospodarczej w rozwoju przedsiębiorstw. Dla osiągnięcia celu przeprowadzono badania empiryczne wśród 40 przedsiębiorstw handlowych i usługowych zlokalizowanych na terenie miasta Zielona Góra.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 168; T. 2, s. 259-269
Keywords: lokalizacja; czynniki lokalizacji; rozwój przedsiębiorstw