Aktywizacja zawodowa wśród studentów Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie. Badania ankietowe - Wronowska, Gabriela (Professional Activation Among Students of Cracow University of Economics. Research Survey, 2011)
W opracowaniu został podjęty temat, który ciągle wzbudza zainteresowanie ze względu na swoją aktualność i powiązanie z rzeczywistymi problemami rynku pracy. Przedmiotem analizy są postawy i decyzje młodych, ciągle uczących się ludzi, którzy poszukują zatrudnienia i stają się uczestnikami rynku pracy. W opracowaniu zostały zaprezentowane i omówione wyniki badań ankietowych przeprowadzonych na odpowiednio dobranej grupie studentów Akademii Ekonomicznej w Krakowie.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 168; T. 2, s. 445-456
Keywords: rynek pracy; poszukiwanie pracy; studenci