Inwestycje w ochronę zasobów wodnych w latach 1996-2008 - próba pomiaru efektywności - Foltyn-Zarychta, Monika (Investments in Water Protection in the Period 1996-2008 - an Attempt to Measure Effectiveness, 2011)
W artykule dokonano analizy dynamiki oraz efektów inwestycji w ochronę zasobów wodnych w Polsce w latach 1996-2008. Ponadto podjęto próbę oceny efektywności wydatków inwestycyjnych za pomocą analizy wielokryterialnej. Ocena sporządzona została jako analiza zmian rocznych oraz łączna - odnosząca się do perspektywy 30-letniej - oparta na danych prognozowanych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 158, s. 611-620
Keywords: inwestycje; efektywność; zasoby wodne