Proces doskonalenia kontroli finansów publicznych w Polsce w latach 2002-2010 - Szczepankiewicz, Elżbieta Izabela (Process of Improvement of Public Finances in Poland in 2002-2010, 2011)
Państwo realizuje swoje zadania przez jednostki sektora finansów publicznych. Sektor publiczny powinien funkcjonować efektywnie i stabilnie. W artykule przedstawiono zmiany dokonane w regulacjach w zakresie kontroli wewnętrznej w jednostkach sektora finansów publicznych w latach 2002-2010.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 158, s. 884-894
Keywords: kontrola w sektorze finansów publicznych; kontrola wewnętrzna; audyt wewnętrzny