Wieloprzejściowe komórki odbiciowe do zastosowań w spektroskopii laserowej i do spektralnego poszerzania ultrakrótkich impulsów światła - Hudzikowski, Arkadiusz (Politechnika Wrocławska, 2022)
Wieloprzejściowe komórki odbiciowe odgrywają dużą rolę w absorpcyjnej spektroskopii laserowej. Poprzez wielokrotne odbicia wiązki światła pozwalają zwiększać drogę interakcji światła z cząsteczkami
Keywords: komórki wieloprzejściowe; spektroskopia laserowa; algorytmy genetyczne; poszerzanie spektralne ultrakrótkich impulsów światła