Możliwości uprawy soi (Glycine max (L.) Merrill) w warunkachsiedliskowych północnej Polski - Kaliska Beata (Possibilities of soybean (Glycine max (L.) Merrill) cultivationin the environmental conditiions of Northern Poland, 2022)
Analizy składu chemicznego wykonano na próbach zbiorczych dla odmian w 2017 roku w 3 środowiskach ( Białogard, Głębokie i Radostowo), a w latach 2018-2019 w 4 środowiskach (Białogard, Głębokie, Radostowo i Krzyżewo).
Keywords: soja; odmiany; uprawa; północna Polska