Polityka wspierania innowacyjności i przedsiębiorczości akademickiej w Unii Europejskiej na przykładzie Finlandii - Bobowski, Sebastian; Haberla, Marcin (Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2011)
Celem opracowania jest charakterystyka i ocena polityki wspierania innowacyjności w Finlandii. W opracowaniu zaprezentowane zostały podmioty kreujące innowacyjność Finlandii i tworzące sferę innowacyjności tego kraju. Wskazane zostały organizacje aktywnie działające na rzecz współpracy środowiska naukowego z praktyką gospodarczą oraz programy, które służą zacieśnianiu owej współpracy.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 197, s. 22-31
Keywords: polityka innowacyjna; innowacyjność; innovation policy; innovative character