Przesłanki funkcjonowania controllingu w przedsiębiorstwie handlowym - studium przypadku - Gidziela, Aurelia; Rubik, Jolanta (Reasons of Controlling Functioning in a Trade Enterprise - a Case Study, 2011)
W artykule przedstawiono przedsiębiorstwo handlowe średniej wielkości, które ze względu na rozbudowaną strukturę asortymentu, kanałów dystrybucji, segmentów rynku szybko dostrzegło konieczność stosowania instrumentów, a w ostatnich latach wdrożenia, systemu controllingu. Szybka reakcja osób zarządzających przyczyniła się do tego, że Spółka uniknęła skutków kryzysu gospodarczego.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 181, s. 177-189
Keywords: controlling; narzędzia controllingu; przedsiębiorstwo handlowe