Wybrane problemy controllingu innowacji - Golej, Robert (Chosen Problems of Innovation Controlling, 2011)
W artykule przedstawiono próbę zdefiniowania controllingu innowacji. W tym celu zaprezentowano współczesne koncepcje zarządzania innowacjami. Wskazano również na problemy, jakie pojawiają się wraz z próbą zbudowania takiego systemu. Zaproponowano ogólny model systemu controllingu jako wsparcie zarządzania innowacjami, odpowiadające na zidentyfikowane potrzeby.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 181, s. 199-208
Keywords: controlling; innowacja; innowacyjność; proces innowacji