Wybór formy opodatkowania i uproszczeń ewidencyjnych na potrzeby zarządzania małym przedsiębiorstwem w opinii ekspertów. Wyniki badań - Jaworski, Jacek (Choice of Taxation Form and Accounting Simplifications for Small Business Management in Expert's Opinions. Research Results, 2011)
Celem artykułu jest prezentacja opinii ekspertów na temat wyboru formy opodatkowania i obowiązków ewidencyjnych małego przedsiębiorstwa. Przedstawiono w nim opinie szesnastu ekspertów, którzy wzięli udział w sondażu ankietowym, określając cechy przedsiębiorstw, którym rekomendowali odpowiednią formę opodatkowania i związany z nią system ewidencyjny.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 181, s. 258-270
Keywords: forma opodatkowania; ewidencja; zarządzanie małym przedsiębiorstwem