Rachunkowość zarządcza jako system wspomagający logistykę w przedsiębiorstwie - Kowalak, Robert (Management Accounting as a System Assisting Logistics in Enterprise, 2011)
Artykuł jest poświęcony zastosowaniu rachunkowości zarządczej jako systemu wspomagającego logistykę przedsiębiorstwa. Rachunkowość zarządcza i logistyka są bardzo ważnymi systemami w przedsiębiorstwie. Przy wdrażaniu nowych narzędzi w logistyce menedżerowie muszą dokonać między innymi kalkulacji kosztów logistyki przy wykorzystaniu informacji z rachunkowości zarządczej.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 181, s. 322-332
Keywords: rachunkowość zarządcza; logistyka