Okres prognozy dochodów jako element wyceny przedsiębiorstwa w koncepcji zarządzania ukierunkowanego na maksymalizację jego wartości (Value Based Management) - Pietrzak, Przemysław (The Period of Revenue Forecast as a Part of the Company Valuation in the Value Based Management Concept, 2011)
Przedmiotem opracowania jest przedstawienie wybranych zagadnień dotyczących ustalania okresu prognozy dochodów przedsiębiorstwa w procesie pomiaru jego wartości w ramach koncepcji zarządzania ukierunkowanego na maksymalizację wartości przedsiębiorstwa.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 181, s. 467-477
Keywords: wartość przedsiębiorstwa; okres prognozy; zarządzanie ukierunkowane na maksymalizację wartości przedsiębiorstwa