Wybrane przesłanki reinżynieringu systemu informacyjnego zarządzania w przedsiębiorstwie - Sitarska, Monika (Prerequisites for Enterprise Management Information System Reengineering, 2011)
Artykuł jest poświęcony omówieniu podstawowych czynników, które oddziałują na współczesny system informacyjny zarządzania. Kluczowymi aspektami, które należy wziąć pod uwagę, są zachodzące zmiany w podejściu do zarządzania przedsiębiorstwem, zmiany organizacyjne oraz nowoczesne technologie informatyczne. Druga część artykułu poświęcona jest próbie definicji reinżynieringu systemu informacyjnego zarządzania oraz wskazaniu zasadności przeprowadzania tego typu działań we współczesnym przedsiębiorstwie.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 187, s. 85-95
Keywords: zintegrowane systemy zarządzania; system informacyjny w zarządzaniu; zarządzanie strategiczne; system informacyjny