Fundusze unijne w finansowaniu zadań jednostek samorządowych na Dolnym Śląsku - Maciejuk, Marian (European Union Funds in Financing Tasks Carried out by Self-Government Units in Lower Silesia, 2011)
W opracowaniu ukazano zróżnicowanie pozyskanych środków z budżetu Unii Europejskiej w samorządowych gminach, powiatach i województwie samorządowym na Dolnym Śląsku. Ukazano dynamikę i strukturę unijnych środków w budżetach poszczególnych jednostek samorządowych oraz ich przeznaczenie.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 179, s. 231-240
Keywords: fundusze unijne; samorząd terytorialny; rozwój