Lokalny rynek pracy a oferta edukacyjna szkolnictwa zawodowego w powiecie świdnickim - Kusterka-Jefmańska, Marta (Local Labour Market and Educational Offer of Vocational Schools in Świdnica Poviat, 2011)
Polityka rynku pracy jest jednym z ważniejszych aspektów działania samorządu powiatowego. W opracowaniu dokonano analizy lokalnego rynku pracy w powiecie świdnickim oraz przeglądu oferty edukacyjnej ponadgimnazjalnych szkół zawodowych. Wyniki analizy mogą zostać wykorzystane na etapie formułowania lokalnej polityki rynku pracy oraz określania planowanych kierunków kształcenia.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 179, s. 266-273
Keywords: rynek pracy; edukacja; powiat