Zastosowanie narzędzi informatycznych do zarządzania wiedzą w projektach - Pondel, Jolanta; Pondel, Maciej (Application of IT Tools for Knowledge Management in Projects, 2011)
W artykule opisano znaczenie zarządzania wiedzą w projektach informatycznych, narzędzia oraz funkcje systemów wspierających zarządzanie wiedzą. Omówiono zarządzanie wiedzą w trakcie trwania projektu oraz zarządzanie wiedzą poprojektową. W tym kontekście zaprezentowane zostało znaczenie wykorzystania systemów informatycznych (narzędzi) wspierających zarówno procesy zarządcze, jak i wytwórcze. Celem projektu informatycznego jest wytworzenie produktu, który ma wspierać system informacyjny przedsiębiorstwa, wykorzystując technologię informacyjną.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 187, s. 165-175
Keywords: zarządzanie wiedzą; zarządzanie projektem; systemy informatyczne; system informacyjny przedsiębiorstwa; knowledge management; project management; computer system; information system of enterprises