Metody wielokryterialnego wspomagania decyzji w ocenie użyteczności serwisów internetowych - Ziemba, Paweł; Fabisiak, Luiza (Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2011)
Celem pracy była analiza oraz ocena przydatności wielokryterialnych metod oceny aparatów wspomagania decyzji w formułowaniu strategii serwisów internetowych. W opracowaniu kolejno przybliżono problematykę użyteczności, dokonano syntezy aktualnie stosowanych w tym zakresie metod i technik oraz przedstawiono założenia metodyczne proponowanego rozwiązania własnego. Zaprezentowano wyniki zastosowania metody aparatu wielokryterialnego wspomagania decyzji w ocenie użyteczności serwisów internetowych. Całość kończą wnioski z przeprowadzonych badań
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 187, s. 303-312
Keywords: metoda TOPSIS; serwis internetowy; technique for order of preference by similarity to ideal solution (topsis); website