Z badań nad kondycją ekonomiczną śląskich gospodarstw domowych - Tarnowska, Agnieszka (From the Research on Economic Condition of Silesian Households, 2011)
Problematyka gospodarstw domowych i ich dobrobytu zajmuje ważne miejsce w nauce i praktyce ekonomicznej. W artykule opisano ekonomiczny wymiar dobrobytu gospodarstw domowych w trzech śląskich województwach. W tym celu posłużono się zestawem popularnych wskaźników makroekonomicznych oprócz mikroekonomicznego badania budżetów gospodarstw domowych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 165, s. 162-170
Keywords: gospodarstwo domowe; budżety gospodarstw domowych; dobrobyt społeczny; poziom życia; jakość życia