Porównanie absorpcji pomocy unijnej przez województwa podkarpackie i dolnośląskie oraz JST powiatu mieleckiego w latach 2004-2009 - Nelec, Wacław (Comparison of Absorption of EU Assistance by the Podkarpackie Voivodeship and the Lower Silesia Voivodeship and the Local Government District of Mielec in 2004-2009, 2011)
Celem artykułu jest porównanie województwa podkarpackiego i województwa dolnośląskiego pod względem wartości pozyskanych dotacji unijnych w latach 2004-2009. W artykule została przeprowadzona także ocena procesów absorpcji pomocy unijnej przez jednostki samorządu terytorialnego powiatu mieleckiego i województwa podkarpackiego.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 152, s. 367-377
Keywords: samorząd terytorialny; fundusze strukturalne; region; local government; structural funds