Miejsce infrastruktury w Krajowej Strategii Rozwoju Regionalnego 2010-2020. Regiony, Miasta, Obszary Wiejskie - Rogowska, Małgorzata (The Place of Infrastructure in National Regional Development Strategy 2010-2020. Regions, Cities, Rural Areas, 2011)
Artykuł prezentuje miejsce infrastruktury w dokumencie określającym polską politykę regionalną do roku 2020. Infrastruktura zajmuje ważne miejsce w procesach rozwoju regionalnego, co zostało zaprezentowane z punktu widzenia teorii. Kolejne części artykułu zostały poświęcone założeniom polityki regionalnej w Polsce oraz miejscu infrastruktury w polityce regionalnej.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 152, 475-485
Keywords: infrastruktura; rozwój regionalny; strategia rozwoju regionalnego; infrastructure; regional development; regional development strategy