Przeszkody w dzieleniu się wiedzą oraz sposoby ich przezwyciężania - Trenkner, Małgorzata (Obstacles to Knowledge Sharing and Ways of Overcoming them, 2011)
Celem opracowania jest zaprezentowanie głównych przeszkód w dzieleniu się wiedzą w przedsiębiorstwach, wskazanie sposobów ich przezwyciężania oraz przedstawienie przykładów takich działań z praktyki wybranych przedsiębiorstw.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 162, s. 103-111
Keywords: przedsiębiorstwo; wiedza; zarządzanie; udostępnianie