Poprawa elastyczności jako wytyczna dla gospodarowania potencjałem zmienności organizacji - Osbert-Pociecha, Grażyna (Improvement of Flexibility as a Guideline for the Management of Changeability Potential of an Organization, 2011)
Artykuł, zwracając uwagę na to, że "bycie elastycznym" stało się imperatywem działania dla współczesnych organizacji, podejmuje próbę przedstawienia wybranych uwarunkowań realizacji tego zalecenia. Zawiera także propozycję trójwymiarowego modelu poprawy elastyczności organizacji.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 162, s. 170-183
Keywords: elastyczność organizacji; zdolność organizacji do zmian; pomiar elestyczności; skala zaawansowania w osiąganiu elastyczności