Efekty liberalizacji handlu usługami - Rymarczyk, Jerzy (Effects of Liberalization of International, 2010)
W artykule zaprezentowane zostały wyniki badań dotyczących efektów liberalizacji międzynarodowej wymiany usług. Z badań wynika, że skutki te są pozytywne. Przewyższają one nawet efekty liberalizacji handlu towarami. Prognozowane korzyści powinny skłonić członków WTO do szybkiego zakończenia negocjacji prowadzonych w ramach Rundy Doha.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 149, s. 341-349
Keywords: usługi; handel międzynarodowy; bariery handlowe; liberalizacja handlu; runda doha