Organizacja i logistyka stajni wyścigowych w sferze przepływów fizycznych - Wincewicz-Bosy, Marta (Organization and Logistics of the Raising Stable in the Goods' Flows Area, 2010)
W artykule przedstawiono przepływy fizyczne oraz infrastrukturę logistyczną im towarzyszącą, jako elementy systemu logistycznego stajni wyścigowej, które są jednym z podstawowych elementów organizacji wyścigów konnych. Odpowiednie ich funkcjonowanie, świadczenie usług na odpowiednim poziomie, uwarunkowanych właściwą organizacją i funkcjonowaniem systemu logistycznego, oddziałuje bezpośrednio na stan obecny i przyszłość hodowli koni, zarówno z punktu widzenia środowiskowego (biologicznego), jak i gospodarczego.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 149, s. 419-430
Keywords: logistyka; usługa; wyścigi; stajnia wyścigowa