Analiza kryteriów wymiany systemu informatycznego rachunkowości w organizacji biznesowej - Kowalska, Marianna; Skwarnik, Marek (Analysis of Information Accounting System Exchange Criteria in Business Environment, 2011)
Na rynku funkcjonuje wiele SIR, w związku z tym organizac je biznesowe stają przed problemem właściwego wyboru systemu. Można wskazać dwa podstawowe warianty takiego wyboru - pozyskanie pierwotnego systemu oraz wymiana dotychczasowego systemu. W artykule przedstawione są dwa problemy związane z wymianą SIR. Problemy te dotyczą przede wszystkim dwóch głównych własności systemu, tj. funkcjonalności, która zaprezentowana jest w punkcie 2 niniejszego artykułu, oraz elastyczności zaprezentowanej w punkcie 3.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 159, s. 103-112
Keywords: system informatyczny rachunkowości; wybór systemu informatycznego; wymiana systemu informatycznego; funkcjonalność systemu informatycznego rachunkowości; elastyczność systemu informatycznego rachunkowości