The analysis of genetic structure of selected dairy cattle breeds - Kosińska-Selbi, Barbara (Analiza struktury genetycznej wybranych ras bydła mlecznego, 2022)
Celem niniejszej rozprawy doktorskiej było zbadanie zmienności genomowej obserwowanej u różnych ras bydła mlecznego lub ras o podwójnym przeznaczeniu.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: bos taurus; struktura genetyczna; zmienność genomu; długie niekodujące RNA; wagi ekonomiczne