Synteza, charakterystyka oraz właściwości katalityczne szkieletów metaloorganicznych zawierających kationy ceru - Stawowy-Kuc, Michalina (Politechnika Wrocławska, 2022)
Szkielety metaloorganiczne to materiały krystaliczne, porowate o trójwymiarowej strukturze. Materiały te są obiecującymi adsorbentami i katalizatorami heterogenicznymi
Keywords: MOF; kataliza; adsorpcja CO2; cer