Koncepcje zarządzania organizacją : problemy terminologiczne - Nowosielski, Stanisław (Conceptions of Organization Management : Etymological Problems, 2010)
W artykule, opartym na literaturze przedmiotu, starano się odpowiedzieć na podstawowe pytanie: czym jest koncepcja zarządzania, jaka jest jej struktura i związki z innymi instrumentami zarządzania. W tym celu zaprezentowano różne cechy charakteryzujące koncepcje zarządzania. Podjęto próbę określenia definicji koncepcji zarządzania i umiejscowienia jej w hierarchicznej strukturze instrumentów wspomagających zarządzanie.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 137, s. 13-23
Keywords: koncepcje zarządzania; metody zarządzania; instrumenty zarządzania