Elastyczność w procesie podejmowania decyzji strategicznych - Sus, Aleksandra; Banasiak, Robert (Strategic Flexibility in Decision Making, 2010)
W artykule zaprezentowano kategorie elastyczności strategicznej i jej rolę w budowaniu przewagi konkurencyjnej współczesnych organizacji. Zwrócono uwagę przede wszystkim na wymiary elastyczności strategii produktowych (elastyczność zasobów i koordynacji), a także na narzędzie podejmowania decyzji strategicznych w formie opcji rzeczowych, dzięki którym możliwa jest ewaluacja elastyczności strategicznej.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 137, s. 98-104
Keywords: elastyczność organizacji; elastyczność strategiczna; opcje realne