Nadzór korporacyjny a społeczna odpowiedzialność przedsiębiorstwa : rozważania o integracji koncepcji - Sokołowska, Agnieszka (Corporate Governance versus Social Responsibility of the Enterprise : Considerations about the Integration of Conceptions, 2010)
W artykule skoncentrowano się na przybliżeniu relacji między koncepcją nadzoru korporacyjnego a koncepcją społecznej odpowiedzialności przedsiębiorstwa, jednocześnie identyfikując obszary, w których zachodzą procesy integracyjne. Rozpatrzono w nim punkty wspólne koncepcji dotyczące cech tworzenia aparatu pojęciowego, teoretycznych źródeł oraz przejawy integracji w realizacji założeń nadzoru korporacyjnego oraz społecznej odpowiedzialności. Rozważania mają charakter teoretyczny.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 137, s. 158-168
Keywords: nadzór korporacyjny; społeczna odpowiedzialność; integracja koncepcji