Odpowiedzialność i partnerstwo w łańcuchach dostaw przemysłu odzieżowego - Teneta-Skwiercz, Dorota (Responsibility and Partnership within the Supply Chain of the Clothing Industry, 2010)
Artykuł zawiera analizę zasadności i możliwości budowania odpowiedzialnych i partnerskich relacji w globalnych łańcuchach dostaw przemysłu tekstylnego. Analiza ta poprzedzona została określeniem istoty zarządzania łańcuchem dostaw oraz etapów budowania stosunków partnerskich w tego rodzaju łańcuchach.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 137, s. 169-178
Keywords: zarządzanie łańcuchem dostaw; odpowiedzialność; partnerstwo