Nowy model funkcji HR - Szumowski, Witold (New HR Function Model, 2010)
W artykule autor przedstawia własną propozycję rozwoju funkcji HR. Punktem wyjścia rozważań jest przedstawienie praktyk rynkowych w zakresie organizacji funkcji ZZL. Następnie autor prezentuje najnowsze koncepcje dotyczące organizacji tej funkcji. Te dwa elementy stanowią podstawę do określenia modelu rozwoju funkcji HR.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 137, s. 201-212
Keywords: funkcja personalna; partner strategiczny; partner biznesowy; organizacja funkcji personalnej