Uwarunkowania rozwoju przywódców w przedsiębiorstwie - Grzesik, Katarzyna (Dimensions of Leaders Development in an Enterprise, 2010)
We współczesnych warunkach funkcjonowania przedsiębiorstw rozwój przywództwa staje się kluczowym elementem przewagi konkurencyjnej. Aspekt ten przekłada się na wzrost zainteresowania praktykami związanymi z rozwojem przywódców w przedsiębiorstwach. Celem artykułu jest przedstawienie uwarunkowań związanych z rozwojem przywództwa we współczesnych przedsiębiorstwach.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 137, s. 235-242
Keywords: przywódca; przywództwo; rozwój przywódcy