Wybrane prawne, organizacyjne i technologiczne aspekty archiwizacji dokumentów elektronicznych w polskich instytucjach publicznych - Wójtowicz, Radosław (Chosen Legal, Organizational and Technological Aspects of the Archiving of Electronic Documents in Polish Public Institutions, 2010)
Artykuł porusza wybrane zagadnienia o charakterze prawnym, organizacyjnym i technologicznym archiwizacji dokumentów elektronicznych w polskich podmiotach publicznych. W pierwszej części opracowania skoncentrowano się na krótkiej charakterystyce najważniejszych aktów prawnych regulujących opisywany obszar tematyczny. W kolejnej części artykułu opisana została procedura przekazywania dokumentów elektronicznych do archiwum państwowego, która została testowo wdrożona i prawdopodobnie będzie uznana za obowiązującą wszystkie polskie podmioty publiczne.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 133, s. 141-149
Keywords: archiwizacja; zarządzanie dokumentami; dokumenty elektroniczne; instytucje publiczne