Koszty odbiorców programów kształtujących proekologiczny styl życia - Zaremba-Warnke, Sabina (Costs of the Target Adopters of Ecological Lifestyle Programs, 2010)
W artykule przedstawiono główne grupy docelowe programów kształtujących proekologiczny styl życia oraz analizę kosztów, które wiążą się ze zmianą stylu życia na bardziej proekologiczny. Wskazano, że identyfikacja tych kosztów i zniwelowanie ich odpowiednio dobranymi korzyściami ma kluczowe znaczenie w zmianie zachowania na proekologiczne.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 140, s. 201-210
Keywords: koszty proekologicznego trybu życia